Program

090219 kammermusikk.jpg

 

Festivalpass
Last ned som iCal-fil

Dato: Torsdag 07 februar 2019
Tid: Kl. 18:00

Pris: 1200
Sted: Flere scener

Program Ålesund Kammermusikkfestival 7.-10.februar 2019:

Torsdag 7.februar

11.00 Lunsjkonsert på “Bro”

20.00 Åpningskonsert

Sobra Scene/ Avholdshjemmet

Franz Schubert Fantasie i f-moll

Schubert/ Schumann Lieder

pause

Tchaikovsky: "Souvenir de Florence"

Vi åpner festivalen med et av Franz Schuberts flotteste og mest originale verk, Fantasi for 4 hendig klaver, med pianistene Sveinung Bjelland og Tor Øyvind Hummelsund. Sammen med Bjelland følger tenoren Magnus Staveland så opp med en bukett vinterlige lieder. Etter pause blir et av festivalens hovedverk fremført, Tchaikovskys sprudlende strykesekstett, “Souvenir de Florence” med Ålesund Strykekvartett, Aine Suzuki (solobratsjist i Den norske Opera og Ballett), og celloprofessor Aage Kvalbein.

Fredag 8.februar

11.00 Lunsjkonsert på “Bro”

20.00 Winterreise

Sobra Scene / Avholdshjemmet

Franz Schubert “Winterreise"

Tenoren Magnus Staveland og pianist Sveinung Bjelland er hver for seg suverene solister, og gjennom et årelangt samarbeid er de blant de aller fremste duoer i lieder-repertoaret. “Winterreise” er ikke bare den største av Schuberts sangsykluser, men et av de viktigste og mest gripende i musikkhistorien. Kjente sanger som “Gute Nacht”, “Der Lindenbaum”, “Frühlingstraum” og “Der Leiermann” hører til denne sangsyklusen, som endelig kan oppleves i sin sammenheng av 24 sanger.

22.00 Her Kommer Vinteren med Ingrid Olava og cellosekstett

Terminalen Byscene

Ingrid Olava har gjennom sitt samarbeid med cellist og arrangør Kaja Fjellberg Pettersen skapt et helt konsertprogram med seg selv og et band bestående av 6 cellister! Dette blir garantert en helt unik konsertopplevelse.Verdt å få med seg for alle, ikke bare for celloentusiaster. Cellosekstett: Kaja Fjellberg Pettersen, Audun Sandvik, Ingvild Sandnes, Kari Sandnes, Aage Kvalbein, Samuel Skrede.

Lørdag 9.februar

14.00 Historien om en Soldat

Kulturhusets foaje

Igor Stravinsky “Historien om en Soldat”

Mari Maurstad, forteller, Tom Gontier, dirigent, Ove Kvangarsnes, fiolin, Jon Gorrie, trompet, Anastasia Andersson, klarinet, Per Arnt Olsen, trombone, Bente Dyrhaug, fagott, Tor Andreas Dyrseth, kontrabass, Miki Campins, slagverk

Igor Stravinsky skrev sitt helt unike musikkdramatiske verk, “Historien om en Soldat” i 1918. Verket er basert på et russisk folkeeventyr om an soldat og djevelen og vil bli fortalt av skuespiller Mari Maurstad. Stravinskys karakteristiske og rytmiske musikk blir formidlet av Tom Gontier som dirigerer et ensemble på 7 musikere som alle tilknyttet Ålesund Kulturskole.

16.00 Kaffekonsert på “Bro”

19.00 “Lykke”, musikk og lyrikk

Sobra Scene / Avholdshjemmet

Skuespilleren Mari Maurstad, cellisten Aage Kvalbein og pianisten Sveinung Bjelland har satt sammen et program med lyrikk, tekster og musikk som gjennom skjønnhet, underfundighet og humor belyser ordet LYKKE.

21.00 “Hygge”, kammermusikalsk nachspiel

Kulturhusets foaje

Noe vakkert, noe gøy, og mange overraskelser med årets festivalmusikere

Søndag 10.februar

11.00 Musikkgudstjeneste i Ålesund Kirke

13.00 Musikalsk eventyrstund for de minste i Ålesund Kunstforening med skuespiller Inger Bakke og fiolinist Ai-Ling Chiu

17.30 Konsertforedrag i Ålesund Kirke, våpenhuset med komponist og musikere om kveldens program

18.30 Avslutningskonsert, “Vinternatt”

Ålesund Kirke

Morten Christophersen “Living Fossils”, urfremføring

Ai-Ling Chiu, fiolin, Audun Sandvik, cello, Tor Øyvind Hummelsund, klaver

Brian Ferneyhough “Cassandras dream”

Yuri Hashimoto, fløyte

“Forklaret natt", lest av Mari Maurstad

Arnold Schönberg “Verklärte Nacht”, tonedikt for strykesekstett opus 4

Liv-Hilde Klokk, fiolin, Ai-Ling Chiu, fiolin, Ida Bryhn, bratsj, Aine Suzuki, bratsj, Audun Sandvik, cello, Aage Kvalbein, cello

Vi åpner avslutningskonserten med å urfremføre Morten Christophersens nyskrevne verk for klavertrio, “Living Fossils”, hvor tittelen henspeiler til følelsen man iblant kan ha av å leve i utakt med sin samtid og den ikke være helt på høyden med den utvikling som skjer rundt en. “Cassandras dream” er et av den amerikanske modernismen Brian Ferneyhoughs mest fascinerende verk, inspirert av legenden fra antikkens Hellas.

Hovedverket er Schönbergs ekspressive og senromantiske tonedikt “Verklärte Nacht” for strykesekstett fra 1899. Verket er en følelsesmessig, musikalsk tolkning av et dikt av Richard Dehmel, som Mari Maurstad vil formidle i norsk oversettelse.

Gavekort

Gi bort kulturopplevelser! Kjøp et eGavekort - det kan brukes til alle våre forestillinger.

Gavekortet skrives ut med en strekkode som scannes når kortet benyttes, og har en pinkode til bruk ved kjøp av ebillett.

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og vær først til å få med deg nyheter og kommende arrangementer.
Ålesund kommune

Billettkjøp