Program

Uten navn.jpg

 

Ålesund litteraturfestival
Last ned som iCal-fil

Dato: Søndag 17 oktober 2021
Tid: Kl. 14:00

Pris: Gratis
Sted: Foajeen på Parken kulturhus
GRATIS INNGANG!
Lørdag 16. oktober:
Litterær landskamp Norge – Nederland
18.00-20.00, Parken kulturhus
 
Bli med når et elitelag av norske poeter møter nederlandske mestere til vennskapskamp i Ålesund!
Våren 2021 viet det nederlandske tidsskriftet Terras et helt nummer til norsk litteratur. Det gjorde oss nysgjerrige: Hva skjer i litteraturen bak de nederlandske dikene? For å få svar, har vi invitert fire av landets fremste poeter til Ålesund. Her møter de norske kolleger til opplesning, på det som tegner til å bli en litterær festaften. Og hvem vet, kanskje blir det servert en nederlandsk spesialitet i baren underveis?
 
For Norge stiller stjernelaget Marte Huke, Henning Bergsvåg, Dan Andersen og Nils-Øivind Haagensen.
Den nederlandske troppen består av Anneke Brassinga, Erik Lindner, Miek Zwambom
og Maarten van der Graaff,
 
Eksperttips: Denne kvelden fungerer utmerket som vorspiel til konserten med Ola Kvernbergs Steamdome, som foregår på Parken kort tid etterpå.
 
Arrangementet blir åpnet av Norges ambassadør i Nederland, Bård Ivar Svendsen, og er del av Ålesund litteraturfestival.
Arrangører er Ålesund litterære salong, tidsskriftet Terras og Parken kulturhus. Støttet av Kulturrådet, Forfattersentrum, Kjell Holms stiftelse, Møre og Romsdal fylkeskommune, Medi 3 og Ålesund kommune.
---------------------------
Søndag 17. oktober:
Litteratur for barn og voksne.
14.00 - ca. 16.00, Parken kulturhus
 
14.00: Berre Hopp!
Hva skal du gjøre når du har blitt uvenner med bestevenninna som alltid er der for å passe på deg, og de andre mobber deg fordi du bruker høreapparat? Jo, du må rett og slett bli tøff, ved å gjøre ting du ikke våger å tenke på en gang! Dette er utgangspunktet for Åshild Moldskreds nye bok for barn og unge, Berre hopp.
Vi møter forfatteren, som selv vet hvordan det er å plutselig bli avhengig av høreapparat, og får høre utdrag fra boka. Arrangementet passer for barn og ungdom i skolealder.
 
14.45: Privatlivets fred
Selma Lønning Aarø er aktuell med den ferske romanen Privatlivets fred. En norsk forfatter blir stående i et veldig aktuelt dilemma: Hun har skrevet en roman med utgangspunkt i det virkelige livet til venninnen X, med hennes tillatelse. Men når hovedpersonen får lese boka, trekker hun tillatelsen tilbake. Skal forfatteren likevel gi ut boka? Aftenposten kaller romanen «Morsom og skarpsindig», mens Fredriksstad Blad mener at «Lønning Aarø skriver hylende morsomt om å bli oppfattet som tilårskommen, om det å angivelig tilhøre en svunnen tid.» Vi møter Aarø i samtale med forfatter Bjørn Vatne, og får høre hennes refleksjoner rundt den evig aktuelle virkelighetslitteraturen.
 
15. 30: Enno var dei kroppar
Marit Kaldhol kom i år med novellesamlingen Enno var dei kroppar, der flere av novellene tar utgangspunkt i mennesker på flukt. Vi får høre Kaldhol introdusere boka, og lese en av novellene i samlingen i sin helhet.
 
Arrangører er Ålesund litterære salong og Parken kulturhus. Støttet av Kulturrådet, Forfattersentrum, Kjell Holms stiftelse, Møre og Romsdal fylkeskommune, Medi 3 og Ålesund kommune.

Gavekort

Gi bort kulturopplevelser! Kjøp et eGavekort - det kan brukes til alle våre forestillinger.

Gavekortet skrives ut med en strekkode som scannes når kortet benyttes, og har en pinkode til bruk ved kjøp av ebillett.

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og vær først til å få med deg nyheter og kommende arrangementer.
Ålesund kommune

Billettkjøp