Program

BeethovenFacebookBilde01v2020l.jpg

 

Stryketrioer av Beethoven og Dohnanyi
Last ned som iCal-fil

Dato: Søndag 01 november 2020
Tid: Kl. 19:30

Pris: 250/100
Sted: Sobra scene

Aine Suzuki
Ingvild Nesdal Sandnes
Ai Ling Chiumini
Petr Popelka
 

Det blir som tidligere annonsert konsert med Ai-Ling Chiu, cellist Ingvild Nesdal Sandnes og bratsjist Aine Suzuki (solo-bratsjist i Den Norske Opera). Men: De har fått med seg et nytt bekjentskap til å besøke Ålesund for aller første gang: Nemlig nytilsatt sjefsdirigent for KORK, Petr Popelka! Han er blitt en god venn av disse musikerne. og med å besøke Ålesund hadde de et ønske om å spille sammen.  Stryketrioen vil med Petr Popelka fremføre hans landsmann Antonin Dvoraks klaverkvartett i D dur! Dette blir da ett av hovedverkene i søndagens konsert, sammen med bl.a. Beethovens flotte stryketrio i C moll.

Petr Popelka har i høst tiltrådt som sjefsdirigent for KORK. Han var fra 2010 alternerende solobassist i Dresden, men har gjort kometkarriere som dirigent, og sa i 2019 opp jobben som bassist for å dirigere fulltid. I tillegg til dette er han en strålende pianist, og komponist! Dette er hans første besøk til Ålesund, og vi ser veldig frem til å høre denne helt unike artisten musisere sammen med stryketrioen!

Aine Suzuki er solobratsjist i den Norske Opera og Ballett og kommer fra Tokyo. Hun har sin utdannelse fra Liszt-akademiet i Budapest og fra Royal College of music i London. Til Oslo kom hun fra jobben som solobratsjist i operaen i Valencia. Hun har vunnet en rekke internasjonale konkurranser, og hun er en svært spennende og energisk musiker med stor formidlingsevne.

Cellist Ingvild Sandnes er fra Ålesund, og har tidligere vært solist bl.a. med Ålesund Symfoniorkester. Hun er nå etablert i Oslo, hvor hun de siste to årene har jobbet i Operaorkesteret, ved siden av å være en ettertraktet og allsidig musiker.

Disse konsertseriene er i stor grad blitt mulig ved støtte fra Norsk Kulturråd.

 BeethovensKammermusikkHost2020flyer singel 72dpi

 

Gavekort

Gi bort kulturopplevelser! Kjøp et eGavekort - det kan brukes til alle våre forestillinger.

Gavekortet skrives ut med en strekkode som scannes når kortet benyttes, og har en pinkode til bruk ved kjøp av ebillett.

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og vær først til å få med deg nyheter og kommende arrangementer.
Ålesund kommune

Billettkjøp