Program

Havboka.jpg

 

Riksteatret: Havboka
Last ned som iCal-fil

Dato: Onsdag 27 mars 2019
Tid: Kl. 19:30

Pris: 410/330
Sted: Parken

Når mennesket gråter, er tårene salte. Kommer også vi fra havet?

Parken kulturhus inviterer til en ramsalt aften i forbindelse med Riksteatrets turné med «Havboka». Før forestillingen vil et friskt sammensatt panel snakke om sitt forhold til havet her på Sunnmøre. I Parken kulturhus sin Foaje klokken 1830, en time før forestilling.

 OM FORESTILLINGEN KL 19.30:

Havboka tar oss med til Vestfjorden utenfor Lofoten hvor forfatteren og hans venn Hugo, forsøker å fange en håkjerring, en type hai, fra en liten gummibåt. Her i Vestfjorden, under dem, langt nede i havdypet, har håkjerringa sitt rike. Det er denne haifisken de to har bestemt seg for å fange - et uhyre som kan være mer enn fem hundre år gammelt, og som i mangt er mennesket overlegent. Hva slags møte blir dette?

Det er utgangspunktet for boksuksessen Havboka.

Riksteatret har i samarbeid med Nationaltheatret laget teaterversjonen av boken, med Jan Sælid på scenen.  Regi er ved Ole Anders Tandberg som gjorde stor suksess på Riksteatret med teaterversjonen av Karl Ove Knausgårds «Min kamp».

Fra sin havn på den lille øya Skrova i Lofoten utforsker Morten Strøksnes vårt forhold til havet. Og han har et uendelig rikt stoff å øse av, fra sagn, myter og gamle krøniker, til reiseskildringer, vitenskapelige skrifter og diktning fra mange kulturer. Resultatet er en blanding av kunnskapsbok og fiskeskrøner, som har mottatt en rekke priser og fått fantastiske kritikker verden over. Den er også lest av nærmere 100 000 nordmenn, og er oversatt til 30 språk.

For oss som bor her i dette vidunderlige kyst-landet har havet en helt egen betydning, og for Strøksnes blir det en ustoppelig kilde til undring, innsikt og fantastiske eventyr, mens han spør seg: Når mer enn to tredjedeler av jordens overflate er dekket av saltvann - hvorfor kaller vi ikke like godt kloden vår for Havet?

Vi ønsker at Sunnmøre nå skal ta bølgen for det som allerede er kalt årets teaterbegivenhet! Anmelderne roper ut sin begeistring og Morten Strøksnes selv, forfatteren bak Havboka som er oversatt til 30 språk, kan ikke få fullrost nok dramatiseringen av hans bejublede verk.

SAMTALEN I FOAJEEN KL. 18.30

Sammen med Region Ålesund samler vi et forrykende panel til virkelig å få oss i stemning en time før forestilling!

17 år gamle Aron Urkedal kan bli verdens yngste dykkerinstruktør når han fyller 18 år i mai. Vi spør: Hva betyr havet for ham?

Tidligere ungdomsskolelærer Arne Tunheim har brukt år av livet sitt på å vekke nær 16 000 barn og ungdom sin lidenskap for fiske. Hvilket forhold opplever han at ungdom har til havet?

To venninner startet i 2017 opp "Plastpiratene" på Lepsøy. Randi Kjerstad Hagerup svarer på hva som får ei travel kvinne til å gå langs fjæresteinene å rydde opp etter oss.

Marinbiolog Kaja Lønne Fjærtoft fra forteller om «Passion for ocean», organisasjonen som har som formål å inspirere og motivere mennesker til å ville ta vare på havet.

Varaordfører Tore Johan Øvstebø har et bankende hjerte for klima og miljø. Han forteller hvordan han ser havet som ressurs både for regionen og seg selv personlig.
 

VEL MØTT TIL EN SPENNENDE KVELD PÅ PARKEN KULTURHUS!

 

Gavekort

Gi bort kulturopplevelser! Kjøp et eGavekort - det kan brukes til alle våre forestillinger.

Gavekortet skrives ut med en strekkode som scannes når kortet benyttes, og har en pinkode til bruk ved kjøp av ebillett.

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og vær først til å få med deg nyheter og kommende arrangementer.
Ålesund kommune

Billettkjøp

Børsen

Lorkenesg. 2 (Arbeideren)

Åpningstid:
Mandag - fredag kl  09 - 15