Nyheter

Lover sår og vakker foajekonsert

oscarfilEtter at Oscar Danielson var på Anne Lindmo sitt show, løp «hele Norge» til You tube for å høre låten hans  "Besvärjelse" på nytt.  Fredag 5. april spiller han den i Foajeen på Parken kulturhus.

Tekst: Ingeborg Refsnes

 

Magritt Jarlsdotter Grimstad er blant dem som har gledet seg i mange måneder til fredagens konsert.

-Det var min mann som først hadde hørt låten "Besvärjelse". Jeg kom hjem en dag, han trakk frem en stol, ba meg sette meg ned og lytte til en ny sang. Jeg ble helt slått i bakken, sier   Grimstad.magritt

 Siden har hun lyttet til all musikken hans og vært på det hun kan få med seg av konserter.

 -Det er tekstene han skriver. Han har noe helt spesielt fine setninger som blir stående, hver låt er en egen historie, sier ungdomsskolelæreren, som beskriver hvordan Danielson løfter det hverdagslige og gjør livene våre «her og nå» viktig, større.

 Noen kjenner kanskje også denne sjeldent sterke låten gjennom Eva Weel Skram sin versjon som har fått den norske teksten ,"Vi Lover".

 Oscar Danielson er blitt beskrevet som en Sveriges mest bevarte skatter.  «Den sympatiske svensken» bergtok publikum da han i november 2014 varmet opp for     Bjørn Eidsvåg i et fullsatt Oslo Spektrum, og ved neste Norges- opptreden gjorde han altså umiddelbar suksess i studioet til Lindmo.

 

Latter og tårer

Han opererer i sin helt særegne sjanger, og er av mange ansett som Sveriges beste tekstforfatter. Etter albumet «Stockholm i mitt hjärta» (2011) med låta «Besvärjelse» har han fått et stadig større publikum, og turnert flittig i hele Skandinavia.

Nå kommer den Stockholm-fødte 46-åringen tilbake til oss med et show som fremkaller latter så vel som tårer. Temaet er – selvfølgelig – kvinner. Det er sanger om kjærlighet, fulle av alvor og dypt menneskelige observasjoner, krydret med humoren, som er Oscars kjennetegn.

Stor fan

Etter at Oscar Danielson holdt en intimkonsert på Teaterfabrikken, har han fått et kjernepublikum i Ålesund som ikke kan vente til at han kommer, denne gangen på Parken kulturhus. Grimstad mener at en sitte og lyttekonsert på Foajeen kommer til å bli en nydelig ramme for Danielsons univers.

-Vi som var på Teaterfabrikken, glemmer aldri den konserten. Foajekonserten blir nok en ny intens og fin opplevelse, sier Magritt Jarlsdotter Grimstad.

Oscar Danielson spiller 5. april

 

Gavekort

Gi bort kulturopplevelser! Kjøp et eGavekort - det kan brukes til alle våre forestillinger.

Gavekortet skrives ut med en strekkode som scannes når kortet benyttes, og har en pinkode til bruk ved kjøp av ebillett.

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og vær først til å få med deg nyheter og kommende arrangementer.
Ålesund kommune

Billettkjøp

Børsen

Lorkenesg. 2 (Arbeideren)

Åpningstid:
Mandag - fredag kl  09 - 15