Kultur i Ålesund - Parken kulturhus og Arbeideren - Aktuelt

Kan nokon gripe inn

bjella
Stein Torleif Bjellas sanger, og ikke minst hans sterke tekster, har blitt til musikal. Opplev Riksteatrets "Kan nokon gripe inn" 25 oktober hos oss!

Les mer 

Halvdan inn for landing

halvdanett
Halvdan Sivertsen er ute med sin nye plate "Ennu ikke landa". Nå flyr han Norge rundt på turné, og 19. oktober går den folkekjære artisten inn for landing på Parken kulturhus. Det blir garantert mjuke ballader og fengende refrenger, som en Halvdan Sivertsen-konsert alltid byr på.

Billetter får du her

Populær Lyngbø

 

161130 Supersmud 960x640 uten

Dagfinn Lyngbø er en populær mann. To av tre av høstens forestillinger er allerede utsolgte! Og den torsdagsforestillingen er allerede halvfull. Nå har vi lagt ut ekstraforestilling lørdag!

Sikre deg billetter nå!

 

 

Ekstraforestilling!

rustnett

 

De to har holdt seg så godt i 20 år at de kanskje bør relanseres som to galvaniserte herrer?

- Hehe. Sjansene for To Rustne herrer i rullator er vel større. Man vet jo aldri hvor lenge helsa holder, ler Jonas Fjeld (64) i mobiltelefonen på vei til nok en forestilling med sin gode venn Ole Paus (69).

Siden i høst har jubilantene turnert Norge på kryss og tvers. Det er 20 år siden platedebuten til To Rustne herrer. 22. april er de på plass i Ålesund og Parken Kulturhus – hvis helsa holder som også er tittelen på showet.

 Ålesund

- Ja, bank i bordet for jeg gleder meg. Jeg har vært altfor lite i både Ålesund og på Sunnmøre. Parken kulturhus har jeg aldri opptrådt i. Så det er jammen på tide, sier Jonas Fjeld. Rekken av utsolgte hus og ekstraforestillinger  har overrasket den populære, folkekjære og beskjedne musikeren fra Drammen.

MS

- Jeg er overveldet og ydmyk. Det er smått utrolig, sier Jonas Fjeld som apropos helse selv har diagnosen multippel sklerose (MS). Det er mange grader av sykdommen og Fjeld understreker at veldig mange har det mye verre. Så langt lever han fint, og mener sykdommen til og med har gjort ham til en bedre musiker. Han måtte forenkle gitarspillet på en måte som åpnet opp for en ny verden av klangfarger. 13 nye At mye er annerledes på musikkfronten etter platedebuten i 1996, har ikke skremt de to aldrende herrene fra å børste støvet av gamle sanger og gitarer. Til og med 13 nye sanger har de skrevet sammen.

“Hvis helsa holder” er tuftet på albumet med samme navn. Et album de utga i forbindelse med at forestillingen ble kjørt fem uker på Chat Noir. Showet er en blanding av nye og gamle låter for nye og gamle fans, sjarmerende servert av to tilsynelatende uslitelige og evigvarende artister. Hver for seg har de bak seg eventyrlige karrierer og har sunget seg inn i den norske folkesjela. Begge har fått bekreftet sin posisjon  som landets største låtskrivere gjennom største låtskrivere gjennom nytolkningene i «Hver gang vi møtes» på TV2.  I 2015 ble Ole Paus innlemmet i Rockheims Hall of Fame.

Glemte dressen

Produktive Terje Jensen som rappet navnet Jonas Fjeld fra krimforfatter Øvre Richter Frich, kan vise til en rekke plateutgivelser og en betydningsfull diskografi med Jonas Fjeld Band og som soloartist.

- Men du?

- Ja?

- Jeg må legge på. Jeg må snu. Fikk melding om at jeg har glemt igjen dressen min på hotellrommet. Kan ha noe med alderen å gjøre, ler Jonas Fjeld.

 

Kjøp billetter her

Ålesund kommune byvåpen

Ålesund kommune, virksomhet kultur
Børsen i Lorkenesg. 2 | Tlf 70 16 24 66
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Parken kulturhus
Parkgt. 3B

Arbeideren kulturhus
Lorkenesg. 2